fake watches replica watches replica rolex

TABLOU AVOCAŢI
Introduceţi textul căutat (nume sau prenume, nume cabinet).
Text:
     In:
 
Pregatire continua
Cursurile BB de Pregătire Continuă
7 cursuri deschise
302 locuri libere
0 suporturi noi de curs
 
UNBR
INPPA
Casa de Asigurari a Avocatilor
universuljuridic.ro
Juridice.ro
Editura Rosetti
Editura C.H. Beck
Editura Hamangiu
morosan&nicora
Complex Balnear

Biblioteca Baroului Bucuresti "Av. Victor Anagnoste "

         Istoric

      Inaltat la sfarsit de secol XIX, dupa planurile arhitectilor Albert Ballu si Ion Mincu, Palatul Justitiei din Bucuresti a suferit, de-a lungul timpului, modificari interioare, in urma carora, din anii '30, la etaj va functiona biblioteca avocatilor, intr-o aripa a cladirii adaptata stilului ambiental, cu arhitectura renascentista si mobilierul din stejar masiv, sculptat in stil eclectic, la Paris.

      Functionand initial intr-un alt spatiu, “Biblioteca corpului de advocati” luase fiinta in 1905, ca an de referinta, la initiativa si sub decanatul Domnului Avocat Mihail Antonescu, un novator al profesiei, spre cinstirea memoriei caruia, in anul 1943, familia doneaza Baroului de Ilfov propria biblioteca juridica.

Obiective

       Biblioteca Baroului Bucuresti “Av. Victor Anagnoste” este o biblioteca specializata juridic, ce apartine exclusiv Baroului Bucuresti, ca fondator si unic sustinator financiar al acesteia. Dezideratele sale sunt oferirea de servicii de informare, de cercetare documentara si sustinerea pregatirii profesionale permanente a publicului sau tinta, constituit din avocati inscrisi in Baroul Bucuresti si in Baroul Ilfov, deservind insa la cerere si alte categorii profesionale, ce au statutul de cititori externi – avocati ai altor barouri din tara, magistrati, cadre didactice in domeniul dreptului, consilieri juridici, studenti ai facultatilor de drept, experti tehnici, precum si alte persoane ce desfasoara activitati convergente domeniului juridic.

Servicii si facilitati

       Biblioteca dispune de doua sali de lectura, cu  un numar de 50 locuri si de patru spatii destinate depozitarii de carte. Serviciile oferite sunt acelea de consultare a publicatiilor la sala de lectura, de imprumut la domiciliu, de xeroxare/printare la cerere. Conditiile de imprumut, precum si alte prevederi in legatura cu functionarea acestei structuri, sunt descrise in Hotararea Consiliului Baroului Bucuresti nr. 6 bis/2015, de aprobarea a Regulamentului de functionare si organizare a Bibliotecii. De asemenea, Baroul ofera utilizatorilor sai varianta conectarii rapide la internet in salile de lectura, prin wireless, precum si posibilitatea consultarii electronice a legislatiei si a unor baze de date cu doctrina si jurisprudenta, in cadrul Bibliotecii electronice, aflata la parterul cladirii.

Fondul biblioteconomic

       Fondul initial al bibliotecii a fost constituit preponderent din donatiile masive de carte ale avocatilor bucuresteni si ale unor barouri din tara si strainatate. Ulterior,  imbogatirea lui s-a realizat prin cumpararea cursiva de noutati juridice ale momentului sau prin sponsorizari temporare si donatii aleatorii.

      Desi specializata juridic, aceasta structura detine in patrimoniul sau si lucrari din domeniile literaturii beletristice, artei, istoriei si politicii. Astfel, fondul biblioteconomic este impartit pe criteriul tematic (fondul juridic, vechi si uzual, fondul beletristic si cel ideologic), oferind atat abordari doctrinare si jurisprudentiale, aparute sub forma de tratate, cursuri, monografii si periodice juridice, cat si lucrari cu caracter eterogen si enciclopedic.

      Abonamentele la publicatii periodice romanesti, axate pe respectarea principiului coerentei fondului, numara astazi 22 de titluri – produse ale Monitorului Oficial si reviste de specialitate, dintre care amintim: Dreptul, Revista de drept penal, Caiete de drept penal, Revista Romana de Dreptul Afacerilor, Pandectele Romane, Revista Romana de Dreptul Proprietatii Intelectuale, Revista Romana de Jurisprudenta, Revista Romana de Dreptul Muncii, Revista de Drept Social, Curierul Judiciar, Curierul Fiscal, Revista Romana de Drept Privat, Revista de Drept Public, Revista Romana de Executare Silita, Revista Romana de Drept European si altele. Retrospectiv, fondul juridic vechi inglobeaza legislatie din colectia Hamangiu si periodice ca Studii si Cercetari Juridice, Pandecte Saptamanale, Justitia Noua, Legalitatea Populara.

Activitatea biblioteconomica

      Activitatea resortului Biblioteca din cadrul Compartimentului Secretariat-Cancelarie este coordonata, in conformitate cu Hotararea Consiliului Baroului Bucuresti nr. 15/2015, de echipa formata din Prodecan Av. Petrut Ciobanu, Av. Gheorghe Florea, Av. Iosif Friedmann -Nicolescu, Av.  Aurel Ciobanu . 

     Principalele module ale activitatii acestei structuri sunt dezvoltarea colectiilor (majoritare pe suport traditional), ce se refera la imbogatirea fondului de carte prin cumparare, sponsorizari si donatii, gestionarea fondului de carte si comunicarea documentelor.

      Dezvoltarea colectiilor de carte juridica din ultima perioada a fost facuta cu supervizarea domnilor Prodecan Av. Dr. Petrut Ciobanu, mandatat de catre Consiliul Baroului pe modulul de achizitii si Consilier Av. Dr. Gheorghe Florea, anul 2015 continuand politica obtinerii/mentinerii sponsorizarilor de la edituri prestigioase de profil si a reducerilor semnificative la cumpararea directa. In anul 2015, numarul total al intrarilor biblioteconomice a fost de 1031 unitati de biblioteca, deciziile de achizitie prin cumparare directa tinand cont de cererile si sugestiile cititorilor, de necesitatile informationale ale bibliotecii, de noutatile in domeniul cartii juridice, iar, pe de o alta parte, de aparitiile preponderent doctrinare din dreptul penal si civil, conforme noilor coduri.

      Daca donatiile de carte juridica au insumat in cursul anului trecut 112 de inregistrari, sponsorizarile, cu caracterul lor de cursivitate, au adaugat fondului biblioteconomic 612 de unitati de biblioteca.

      Contractele actuale de sponsorizare cursiva sunt incheiate cu urmatoarele edituri:

  • Rosetti International – contract initial de sponsorizare incheiat in luna noiembrie a anului 2011 pe o durata de 3 ani, in baza caruia au fost livrate toate cartile editate de catre sponsor in cate trei exemplare; din anul 2013, sponsorizarea a fost extrapolata in sensul posibilitatii de accesarii de la biblioteca traditionala si de la cea electronica a Bazei de date Rosetti International, instrument de regasire dupa subiecte predefinite a informatiilor cuprinse atat in revistele Pandecte Saptamanale si Revista de drept social, cat si in descrierile bibliografice ale altor periodice juridice; din luna ianuarie a anului 2015 a fost incheiat un nou contract de sponsorizare, pe o durata de 5 ani de la data semnarii sale, cu respectarea acelorasi termeni contractuali;
  • Universul Juridic – contract incheiat in luna mai 2012, pentru o durata de 5 ani si care prevede acordarea cu titlu gratuit de lucrari aparute sub egida sponsorului, doar la initiativa acestuia si in functie de disponibilitatea stocului; ulterior, termenii contractuali au fost rediscutati, astfel incat, incepand cu anul 2015, biblioteca a putut face solicitari exprese pentru anumite lucrari aparute sub egida Universul Juridic, beneficiind in paralel de o reducere de 30% la cumpararea directa a publicatiilor-marca proprie;
  • C.H. Beck – contract initial incheiat in luna septembrie a anului 2012, cu durata de 1 an, reinnoit anual si care consta in oferirea lunara a tuturor lucrarilor de specialitate juridica din productia sa editoriala, in cate un exemplar; aditional prevederilor contractuale, aceasta editura ofera bibliotecii noastre un discount de 25% la cumpararea directa de publicatii aparute sub egida sa;
  • Hamangiu – contract incheiat in octombrie 2012, cu durata de 1 an si prelungit tacit pe durate similare, in baza caruia biblioteca primeste gratuit cate doua exemplare din fiecare titlu editat, cu periodicitate mensuala; incepand cu luna septembrie a anului 2015, sprijinul acestei edituri s-a concretizat si in oferirea accesului, atat de la biblioteca traditionala, cat si de la cea electronica, la cea mare biblioteca juridica online din tara – Biblioteca Hamangiu, care, pe langa posibilitatea consultarii exhaustive a cartilor aparute sub egida acestei edituri, disponibilizeaza in format electronic periodice ca Buletinul CEDO si Revista de drept bancar si financiar, precum si conferinte video;
  • Nicora 2001 – contract initial semnat in anul 2013, cu durata de 1 an si reinnoit periodic, in baza caruia lucrarile editate sub egida sponsorului sunt oferite gratuit bibliotecii, in cate doua exemplare; reiterat pentru anul 2016, acest parteneriat se bazeaza si pe mentinerea reducerii de 20% pentru toate achizitiile de carte juridica, facute prin intermediul librariei pe care editorul o gestioneaza in cadrul Palatului Justitiei;
  • Wolters Kluwer – parte a grupului multinational cu acelasi nume, care in cursul anului 2015 a sponsorizat biblioteca prin livrarea gratuita a cate unui exemplar tiparit din periodicele juridice proprii, precum si prin dreptul de accesare gratuita a soft-ului iDrept, o complexa baza de date de legislatie, doctrina si jurisprudenta; in anul 2016 suntem in continuare sustinuti de acest partener prin posibilitatea de accesare gratuita a produsului iDrept.

         Comunicarea eficienta a documentelor si oferirea de informatii fiabile  reprezinta principala preocupare a acestei structuri, concretizata prin racordarea permanenta la noutatile juridice din domeniile legislativ, doctrinar si jurisprudential,  clarificarea cererilor de lectura si ghidarea utilizatorilor in regasirea informatiei dorite.

        Statistic, in cursul anului 2015, a fost inregistrat un numar de 3224 de imprumuturi la domiciliu, in paralel cu un numar de 7679 de solicitari pentru sala de lectura.  

         Pe langa programul Intralegis v6.2, cu legislatie actualizata, comentarii si jurisprudenta aferente unui subiect cautat si baza de date a Editurii Rosetti International, anul 2015 a adaugat si posibilitatea, oferita de Editura Hamangiu, de utilizare a unui alt instrument electronic de identificare rapida a informatiei, Biblioteca Hamangiu, toate instalate, spre consultare si diseminare informationala, si pe terminalele Bibliotecii electronice a Baroului Bucuresti. Din aceeasi perioada, in incinta salilor de lectura este asigurata posibilitatea conectarii rapide la internet, prin wireless.

         Cu scopul ralierii la reteaua nationala de biblioteci si pentru o mai buna popularizare a resurselor sale, Biblioteca Baroului Bucuresti “Av. Victor Anagnoste” a fost inscrisa din anul 2014 in “Catalogul Structurilor Infodocumentare din Romania” - CASIDRO, un portal care cuprinde informatii despre institutiile din Sistemul National de Biblioteci, structurat alfabetic, dupa denumirea bibliotecii, descrierea bibliotecii noastre fiind regasibila la sectiunea “Biblioteci specializate” si accesabila la adresa: http://www.bibnat.ro/biblioteci.php?id=3464.    

         Din perspectiva revitalizarii fondului vechi de carte care profileaza unicitatea acestei biblioteci si a facilitatilor oferite de informatizarea intregii structuri, Consiliul Baroului Bucuresti, dupa o analiza ce a tinut cont de mai multe aspecte – si-a exprimat acordul pentru adoptarea unui program informatizat, OPTI Lib, cu avantajele gestiunii electronice a tuturor intrarilor si iesirilor (achizitii, imprumuturi, scaderi, casari), al regasirii rapide a informatiei, precum si al oferirii posibilitatii de interogare de la distanta a fondului de carte dupa principalele date bibliografice, prin modulul OPAC.

         Astfel, implementarea unei solutii software pentru biblioteca, ce va fi integrata cu baza de date a avocatilor, a parcurs etapele de traducere, dezvoltare si adaptare a aplicatiilor soft-ului la specificul bibliotecii noastre, pentru care au avut loc intalniri periodice si aplicate cu furnizorul de program. Initiativa unica in ultimii ani si remarcabila, acest proiect de informatizare a fost sustinut financiar in anii 2013 si 2014 prin donatii facute de Doamna Avocat Ana Diculescu-Sova.

         Bazata pe valori ca utilitate, parteneriat si implicare, Biblioteca Baroului Bucuresti “Av. Victor Anagnoste” isi intelege misiunea in spiritul invatarii si al formarii profesionale continue si se axeaza, in corolar, pe optimizarea comunicarii documentelor si a informatiilor, pe imbunatatirea politicii de achizitie, pe informatizare – ca platforma de lucru si, nu in ultimul rand, pe popularizarea resurselor sale documentare, cu scopul atragerii unui cat mai numeros public cititor.       

nr nume data KB desc.
1. Raport de activitate 2015 02.03.2016 46 Descarca
2. Hotararea nr.13 din 29.07.2014 30.10.2014 30 Descarca
Acasa Baroul
Istoric
Consiliul Baroului
Comisia de cenzori
Comisia de disciplină
Noutăţi
Examene
Hotărâri şi decizii
International
Legislaţie
Pregatire profesionala
Video - Cursuri
Utile
Decizii ale Decanului Baroului ..
Hotarari ale Consiliului BB
Extrase din procesele verbale ..
JURAMANTUL PROFESIONAL
Linkuri utile
Cereri-tip
Tablou Avocati
Definitivi
Stagiari
Avocati straini
Cabinete
Societăţi
Fara drept de exercitare
Radiati
Compartimente
Secretariat Cancelarie
Dezvoltare-resurse umane
Asistenta Juridica
Financiar-contabil
Administrativ
Relatii Interne si Internation ..
Biblioteca
Altele
CAA - Bucuresti
Contul avocatului
Pregatire continua
Evenimente sociale
Oportunităţi de angajare
Convocari
Eliberare card
“Scoala Altfel”
Contact Harta site Termeni şi condiţii / Politica privind cookie RSS
Valid XHTML 1.0 Transitional
Web Design si Gazduire web
home