Ion Dragne este membru al Consiliului Baroului Bucureşti din anul 2007 si in prezent detine functia de Decan al Baroului Bucureşti, fiind totodata membru al Consiliului U.N.B.R.

   In intervalul 2007-2015 a exercitat functia de Prodecan, coordonand urmatoarele resorturi de activitate din cadrul Consiliului: Cancelaria, Pregatirea Profesionala, Apararea Profesiei.

   Activitatea sa din cadrul baroului se desfasoara in paralel cu exercitarea profesiei, fiind avocat asociat coordonator în cadrul Societătii Civile de Avocati Dragne & Asociaţii. Practica sa acoperă o gamă largă de domenii juridice, dar se concentrează, în special, pe litigii şi arbitraje naţionale şi internaţionale. Are o experienţă vastă în probleme de drept fiscal, drept administrativ şi drept comercial.

   Ion Dragne este lector în cadrul Facultăţii de Drept Nicolae Titulescu din Bucureşti, unde predă cursuri de Drept Procesual Civil (din 2002).

   Ion Dragne a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (1992, LL.B. magna cum laude) şi este doctor în drept administrativ (2001, Phd magna cum Laude).

 

Hotararea Adunarii Elective disponibila  aici