In continuarea masurilor  dispuse in sedinta din 30.06.2015, Consiliul Baroului Bucuresti a analizat situatia incasarii taxelor profesionale ale membrilor baroului la data de 19.08.2015.

     S-a constatat ca din totalul de 9730 de avocati cu drept de exercitare a profesiei, peste 75% isi executa la termen obligatia de plata a taxelor profesionale.          

     Consiliul Baroului Bucuresti apreciaza conduita majoritatii membrilor baroului si modul in care isi executa obligatiile profesionale.

     S-a constatat, în acelasi timp, ca un numar relativ important de avocati nu s-au conformat obligatiei profesionale prevazute de art. 44 alin. (1) din Legea nr. 51/1995, inregistrand restante mai mari de 3 luni.     

     Constatand ca neplata contributiilor profesionale de catre un numar de 2300 de avocati constituie atat o posibila abatere disciplinara, cat si un impediment in asigurarea resurselor necesare functionarii normale a baroului si a serviciilor administrative, Consiliul Baroului Bucuresti recomanda  avocatilor  care înregistrează restante sa achite contributiile profesionale pana la 01.09.2015.

      In sedinta din 01.09.2015 a Consiliului Baroului Bucuresti se va evalua masura in care avocatii si-au indeplinit obligatiile de plata si se vor dispune masurile legale, care pot consta si în suspendarea dreptului de exercitare a profesiei.

 

CONSILIUL BAROULUI BUCURESTI