Consiliul Baroului Bucuresti, intrunit in sedinta din 20 octombrie 2015, a luat act de continuarea procedurilor de verificare si notificare a avocatilor care inregistreaza restante la bugetul baroului.

        S-a constatat ca de la momentul demararii procedurii notificarii prealabile, mai mult de jumatate dintre avocatii instiintati, respectiv, 492, au achitat debitele restante, ramanand totusi un numar considerabil de avocati care nu au inteles sa isi indeplineasca obligatiile profesionale in termenul acordat.

        Consiliul Baroului Bucuresti a dispus constant masuri care sa vina in intampinarea solicitarilor avocatilor, aproband cerererile celor care, pentru  motive temeinice, doresc esalonarea restantelor.

       In acelasi timp, Consiliul Baroului reaminteste membrilor baroului care inregistreaza restante ca masura suspendarii pentru neplata contributiilor profesionale poate fi ridicata numai dupa achitarea acestora, precum si a  taxelor care se percep pentru trecerea pe tabelul avocatilor activi, in cuantum de 3000 lei.