Dragi confrați, membri ai Baroului București,

În luna septembrie 2016, colega noastra, avocat Steliana Șerban, primea de la viață un verdict cutremurător: tumoare malignă bronhii și pulmonar lob superior stâng, metastaze cerebrale, osoase și hepatice.

Când auzim astfel de vești despre prieteni, colegi sau simple cunoștinte ne înfiorăm, dar ne este greu să ne punem cu adevărat în situația personei lovite de soartă, să simțim empatie în adevăratul sens al cuvântului. În adâncul nostru credem, sau sperăm, că nouă nu ni se va întâmpla niciodată așa ceva. Cel mult ne restabilim temporar prioritățile și decidem ca ar trebui să ne îngrijim sănătatea mai mult, ne facem în sfârșit programarea aceea la medic pe care o tot amânam, ne îndreptăm atenția spre persoanele dragi și încercăm să petrecem mai mult timp cu cei pe care i-am regreta cel mai mult dacă i-am pierde.

Totuși nu putem simți ce simte un om grav bolnav, nu putem trăi ce trăiește familia lui, nici măcar nu ne putem imagina cum schimbă o astfel de veste zilele și nopțile, percepția însăși asupra lumii și a vieții. Iar în centrul eforturilor de supraviețuire, a ultimei speranțe de care un bolnav nu se desprinde niciodată stau, din păcate, resursele materiale, cel mai adesea insuficiente, absolut necesare pentru a mai avea o șansă la viață.

O astfel de veste cel mult ne convinge că ar trebui să începem să facem economii pentru zile negre deoarece, nu-i așa, nu ne putem baza pe nimeni, nu ne putem baza pe comunitatea din care facem parte.

În mod paradoxal, deși omul este o ființă eminamente socială, care a supraviețuit și a evoluat în comunitate și datorită comunității din care făcea parte, astăzi simțim mai mult ca niciodată că nu putem conta pe ceilalți, ceea ce ne face viața mai tristă și mai nesigură.

Astăzi, dragi confrați, avem ocazia să arătăm că avocații sunt cu adevărat o comunitate strânsă și solidară, ai căror membri se ajută la greu și își unesc eforturile pentru susținerea colegilor loviți de boli care nu iartă.

Doamna avocat Steliana Șerban este avocat în cadrul Baroului București de 33 de ani. Și-a desfășurat activitatea în cabinetul său individual de avocatură și s-a ocupat în același timp de creșterea celor trei fete. Vestea cumplită pe care a primit-o a făcut-o să caute orice tratament care i-ar putea salva sau prelungi viața. O oportunitate a venit cu tratamentul început in Turcia, care dă rezultate, dar care ale cărui costuri depășesc posiblitățile materiale ale familiei Șerban.

Pentru continuarea tratamentului mai sunt necesari 30.000 EUR.

Contribuțiile se pot face în următoarele conturi:

Cont lei RO65RZBR0000060008147320 – Șerban Steliana

Cont euro RO37RZBR0000060010642470 – Șerban Maria Cristiana