Comunicat 31 martie 2011

Thursday, 31 March 2011

La sedinta din data de 30.03.2011 din Palatul Justitiei, cu participarea reprezentantilor conducerii Curtii de Apel Bucuresti si a reprezentantilor mediatorilor din Romania, Decanul Baroului Bucuresti si-a reafirmat pozitia sa, in sensul ca avocatii, conform art.3 lit.f din Legea profesiei de avocat, au posibilitatea sa presteze activitati de mediere, nefiind necesara participarea lor la vreun curs de mediere.

De asemenea, Decanul Baroului Bucuresti a considerat ca este inutila incheierea unui protocol intre avocati si mediatori deoarece competentele lor profesionale sunt stabilite concret de legislatia in vigoare.

In aceeasi ratiune de idei, Decanul Baroului Bucuresti a apreciat ca publicarea Tabloului mediatorilor prin afisarea lui la fiecare instanta de judecata este practic imposibila, avand in vedere schimbarile permanente care pot surveni in continutul sau, precum si numarul mare de mediatori.

Nu poate exista vreo concurenta intre cele doua profesii in conditiile in care, in exercitarea competentelor lor profesionale, mediatorii si avocatii desfasoara activitatile prevazute expres de lege.