Comunicat de presa

Wednesday, 08 June 2022

Baroul București, în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) organizeaza Joi, 09.06.2022, ora 09:00, la sediul Colegiului Național Gheorghe Lazăr, în București, B-dul Regina Elisabeta, nr. 48, o conferință de presă cu ocazia finalizării Proiectului „Fii Avocat în Școala Ta!”.

La conferință au fost invitați domnul Sorin Mihai Câmpeanu, Ministrul Educației, domnul Marian-Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, doamna Monica Cristina Anisie, fost Ministru al Educației și actual Președinte al Comisiei pentru învățământ, tineret și sport din Senatul României, domnul Robert Marius Cazanciuc, Vicepreședinte al Senatului României, domnul Traian Cornel Briciu, Președinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România, reprezentanți a inspectoratelor școlare București, Ilfov, Teleorman, domnul Daniel Fenechiu, Prodecan al Baroului București si Vicepreședinte UNBR, doamna Rodica Cherciu – Călin, Prodecan al Baroului Ilfov, domnul Ciprian Bădică, Decan al Baroului Teleorman.

În capitală, programul a avut loc în perioada 02.05.2022 – 10.06.2022, pe parcursul a 5 săptămâni, în care s-au derulat cursuri de educație juridică, susținute voluntar de avocații bucureșteni în peste 140 de unități școlare gimnaziale și liceale, fiind cea mai amplă desfășurare a unei activități de educație juridică în unitățile de învățământ.

La dezbateri au fost invitați să participe Avocații implicați în Proiect, dar și reprezentanții unităților de învățământ din București, pentru a înțelege concluziile privind rezultatele obținute, utilitatea și efectul acestei experiențe în cadrul școlilor din București, Ilfov și Teleorman.

Parteneri media ai proiectului: Agerpres, Editura Evenimentul Zilei și Capital, Grupul Editorial Universul Juridic.

BAROUL BUCUREȘTI

Prin Decan, Ion Dragne