Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului

     Member of Civil Society Forum on Drugs (CSF) – European Commission 

Member of The European Commission and Interest Representatives                                                                                                                                                                                                                                                              

România, Bucureşti, Str. Intrarea I.V. Miciurin, Nr. 3, Ap. 4, Sector 1, E-mail: office1@ciado.ro Web: www.ciado.ro  Tel: 0314.263.949, Fax: 0318.115.773, Mobil: 0757.868.880 

                                                                                                                  1900/28.04.2015 

Catre Barourile de avocati

 In atentia domnului presedinte

Avem deosebita placere, sa invitam membrii baroului la ;                                                                                                                        

           Premiera AMADEUS nu doar o piesă de teatru, ci o piesă de Oscar  

     3 generaţii de mari actori şi artişti ai scenei şi filmului românesc, dar şi ai operei române, s-au reunit în Cadrul Programului Naţional „Artă Contra Drog”, realizând una dintre cele mai mari producţii şi distribuţii de teatru din 2015 - AMADEUS de Peter Shafer.

      Este o ocazie unică pentru public, să-i revadă pe Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu şi Victoria Cociaş alături de George Piştereanu, actorul principal din filmul Eu când vreau să fluier, fluier sau Lover boy fiind unul dintre tinerii cei mai premiaţi la marile festivaluri de film precum European Film Awards, Art Film Festival, Gopos Awards Won şi Stockholm Film Festival. Tomi Cristin face parte şi el din extraordinara distribuţie. Actor al Teatrului Naţional I.L. Caragiale, Tomi Cristin are o activitate impresionantă jucând în piese de teatru precum Visul unei nopți de vară, Apus de soare, Moartea unui comis voiajor şi în filme ca Modigliani, Nostradamus, Dead in Tombstone. De asemenea, Dorin Andone, actor de referinţă al Teatrului Naţional I.L. Caragiale, a jucat roluri de excepţie pe scena Teatrului Naţional din capitală în spectacole ca Patimile Sfântului Tommaso d`Aquino după Alex Mihai Stoenescu, Lucrezia Borgia de Victor Hugo, Bacantele după Euripide. A jucat şi în producţii cinematografice precum coproducţia
româno-franceză Europolis, Icons of Power: Napoleon's Final Battle, Nature Unleashed: Tornado, filmul scurt Álombánya, Az, Undeva în Est, Vacanţa cea mare, Tandreţea lăcustelor. Cel mai recent rol într-o producţie cinematografică este a lui Victor din Trois mondes  în regia Catherine Corsini. Publicul larg o va revedea şi pe Teodora Calagiu Garofil, actriţă principală în filmele de succes The Penguins of Madagascar şi Nu sunt faimos, dar sunt aromân.

      Invitata specială a evenimentului va fi soprana Roxana Bageac solistă la Teatrul Național de Operă și Balet, care a interpretat roluri de excepţie în G.Verdi: Rigoletto (Gilda) G.Donizetti: Lucia di Lammermoor (Lucia), Elixirul dragostei (Adina), Don Pasquale (Norina) W.A.Mozart: Nunta lui Figaro (Susanna), Răpirea din Serai (Konstanze) G.Rossini: Bărbierul din Sevilla (Rosina).

      Regizorul artistic este Toma Enache, ce a pus în scenă piese de succes precum Mincinosul de Carlos Goldoni, Pluralul Englezesc, D’ale Carnavalului, Richard al III lea, O noapte furtunoasă dar şi regia filmului Nu sunt faimos, dar sunt aromân, film care a primit premii la marile festivaluri de film de la Babel, din Spania, Elveţia, Franţa.

      Decorurile şi costumele inedite, vor asigura o combinație impresionantă care va face din Amadeus, pe lângă un spectacol de excepţie, un joc fabulos de sunet şi lumini.

                                             AMADEUS de Peter Shaffer

   9 mai – AVANPREMIERA – Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti 

11 mai - Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa 
12 mai - Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj
13 mai - Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu-Mare 
14 mai - Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea
19 mai - Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi
20 mai - Casa de Cultură a Sindicatelor din Bacău 
23 mai - la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti

      Spectacolul-eveniment „Amadeus” are ca scop informarea publicului spectator asupra simptomatologiei tânărului consumator de droguri, prin distribuirea la intrarea în sălile de spectacol a materialelor specifice.

      Programul Artă Contra Drog se aplică de CIADO România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Ministerul Tineretului şi Sportului şi atinge două paliere: cel informal şi cel educativ formal.

Drogurile nu sunt periculoase pentru că sunt ilegale, drogurile sunt ilegale pentru că sunt periculoase!

Procedura ;

      Va rugam, sa informati membrii baroului prin sistemul intern de comunicare si sa ne comunicati numarul de locuri solicitate, pe adresa de email office1@ciado.ro sau la numarul de telefon 0757.868.880 . Locurile in sala, vor fi rezervate nominal si se vor putea ridica in ziua spectacolului . Pentru Constanta ,Cluj , Satu Mare si Oradea biletele pot fi rezervate pana in data de 7 mai . Pentru Bacau si Iasi pana in data de 14 mai . Pentru Bucuresti, biletele vor fi rezervate pana pe data de 7 mai – spectacolul din 9 mai si 21 mai pentru spectacolul din 23 mai.

      Pret bilet 80 lei categoria a I a, sau 60 lei , Categoria a II a .

 

Presedinte

Acad. Constantin Balaceanu Stolnici