Conferinta INPPA “Procedura de achizitie publica”– 6 nov. 2010

Monday, 01 November 2010

I.N.P.P.A. organizează în data de 6 noiembrie 2010, la sediul central, Conferinţa cu tema Procedura de achiziţie publică (coordonator judecător Horaţiu Pătraşcu).

Pentru participarea la conferinţă, avocaţilor definitivi li se va recunoaşte un număr de 10 ore de pregătire profesională continuă.


Informatia disponibila pe: http://www.inppa.ro/home.php

I.N.P.P.A. organizează în data de 6 noiembrie 2010, la sediul central, Conferinţa cu tema Procedura de achiziţie publică (coordonator judecător Horaţiu Pătraşcu);

Înscrierile se fac la secretariatul I.N.P.P.A. din Bucureşti, Calea Văcăreşti nr. 185, sector 4 (sediul Universităţii Nicolae Titulescu) sau pe e-mail la adresa office@inppa.ro.

Avocaţilor definitivi li se va recunoaşte pentru participarea la conferinţă un număr de 10 ore de pregătire profesională continuă.

Avocații care doresc să prezinte în cadrul conferinței puncte de vedere în calitate de referenți cu privire la tematica detaliată mai jos sunt rugați să comunice secretariatului I.N.P.P.A. aceste intervenții în scris, până cel târziu în data de 1 noiembrie 2010.

Taxa de participare este de 100 lei.

Programul conferinţei:

9,30 - 9,45        Deschiderea Conferinţei. Alocuțiunea directorului executiv al I.N.P.P.A.

9,45 - 11,00    Modificările aduse O.U.G. nr. 34/2006 prin O.U.G. nr. 76/2010 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 453702.07.2010. Identificarea unor aspecte procedurale legate de aplicarea modificărilor aduse procedurilor de achiziţie prin noul act normativ.
11,00 - 11,15     Pauză de cafea

11,15 - 13,00   Procedura de soluţionare a contestaţiilor în faţa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Identificarea părţilor şi implicaţiile asupra stabilirii cadrului procesual. Suspendarea procedurii de atribuire. Aspecte procedurale legate de aplicarea procedurii administrativ-jurisdicţionale. Soluţiile ce pot fi dispuse de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Consecinţele în planul procedurilor de achiziţie publică. Căi de atac împotriva deciziilor Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
      
13,00 - 14,00     Pauză de prânz

14,00 - 15,30 Judecata în faţa instanţelor de contencios administrativ a plângerilor formulate împotriva deciziilor Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Soluţionarea litigiilor atunci când partea nu urmează procedura administrativ-jurisdicţională sau când renunţă la procedură. Celeritatea soluţionării unor astfel de cauze. Aspecte de procedură.

15,30 - 15,45     Pauză de cafea

15,45 - 16,30  Întrebări din partea participanţilor. Concluziile Conferinţei. Închiderea Conferinţei.
Precizări:

  •  Temele luate în discuţie în cadrul  conferinţei vor fi abordate interactiv, astfel încât prezentarea de către participanţi a unor speţe relevante sau în care au fost date anumite interpretări ce prezintă interes pentru participanţi, din practica  Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi nu numai, ar fi deosebit de utilă.
  • Agenda poate suferi anumite modificări în funcţie de modul de desfășurare a discuţiilor, în condiţiile în care interesul pentru anumite subiecte suscită dezbateri ce depăşesc timpul alocat.
  • Participanţii pot adresa orice întrebări pe care le consideră necesare cu privire la problematica ce formează obiectul dezbaterilor.