Universitatea Româno-Americană, INSOL EUROPE, Universitatea Nicolae Titulescu organizează Conferința Națională

 

REFORMELE NOULUI REGULAMENT EUROPEAN PRIVIND PROCEDURILE DE INSOLVENȚĂ

27 aprilie 2017, Universitatea Româno-Americană

 

Partener principal al evenimentului: Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din                          România

Parteneri ai evenimentului: Casa de Insolvență Transilvania, Aequitas – Societatea Profesională Notarială, ARDAE, Tuleașcă Lawyers.

 

 

Sub generosul patronaj al celui mai prestigios organism profesional european din domeniul insolvenței, INSOL EUROPE, conferința vă invită să participați la un eveniment deosebit de analiză și dezbatere a unor subiecte extrem de actuale din materia insolvenței interne și transfrontaliere în compania unor reputați specialiști ai dreptului insolvenței: profesori universitari, magistrați, avocați, practicieni în insolvență, reprezentanți ai Ministerului Justiției și ai Oficiului Național al Registrului Comerțului din România.

 

Temele abordate vor analiza reforma noului regulament european și vor avea în vedere mai ales aspecte concrete ale problematicilor generate de incidența insolvenței transfrontaliere în/cu mediul de afaceri românesc din România și din străinătate, și modalitatea în care dispozițiile noului regulament european contribuie la soluționarea acestora.

 

Vor fi discutate subiecte de mare actualitate pentru materia insolvenței, precum:

  • problematica aplicarii Regulamentului UE 2015/848 insolvenței persoanelor fizice,
  • restructurare preventivă
  • insolvența societăților de grup prin analize de drept comparat și examen jurisprudențial,
  • forum shopping,
  • salvarea întreprinderilor de la faliment,
  • analiza propunerii de Directivă privind restructurarea preventivă, a doua şansă şi eficientizarea procedurilor de restructurare preventivă, remitere de datorie si insolvenţă,
  • examen jurisprudențial al procedurilor de insolvență transfrontalieră cu debitori întreprinzători români.

 

 

 

AGENDA CONFERINȚEI

9:30 –  11:15

 

Cuvîntul Rectorului - Prof. univ. dr. Ovidiu Folcuț, Rectorul Universității Româno-Americane

Alocuțiune: Dr. Ana Birchall, Ministru Delegat pe Probleme de Afaceri Europene - în curs de confirmare.

Alocuțiune: Niculae Bălan, președinte Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România, partener BDO.

Alocuțiune: Radu Lotrean, vicepreședinte INSOL EUROPE

 

10:00 -  11:15 Panelul 1 – Moderator: Conf. univ. av. dr. Luminița Tuleașcă

 

Radu Lotrean, vicepreședinte INSOL EUROPE, Partener fondator CITR – temă în curs de confirmare.

Prof. univ. av. dr. Gheorghe Piperea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, ”Insolvența grupului de societăți în legea română”.

Dr. Nicoleta Țăndăreanu, judecător Înalta Curte de Casație și Justiție,”Aspecte  privind  insolvența   membrilor  unui  grup  de  societăți în  lumina  Regulamentului  UE  nr. 2015/848”.

 

11:15 – 11:30  Pauză de cafea

11:30 – 13:15-  Panel 2 – Moderatori: Lector univ. dr. Sergiu Golub

Valentina Burdescu, director general Oficiul Național al Registrului Comerțului, ”Buletinul Procedurilor de Insolvență din perspectiva Regulamentului  (UE) 2015/848 al Parlamentului  European și al  Consiliului din 20 mai 2015 privind procedurile de insolvență și a Propunerii de Directiva privind restructurarea preventivă, a doua şansă şi eficientizarea procedurilor de restructurare preventivă, remitere de datorie si insolvenţă”.

Dr. Marcela Comșa, judecător delegat la Ministerul Justiției, ”Regulamentul UE 2015/848 – Domeniu de aplicare”.

Drd. Nicoleta Mirela Nastasie, judecător Tribunalul București, Secția a VII-a Civilă, “Rolul judecătorului român în implementarea Noului Regulament European privind procedurile de insolvenţă”.

Prof. univ. dr. Mihai Șandru, Academia Română, Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, temă în curs de confirmare.

13:15 – 14:00  Pauză de prînz

14:00 – 15:45  Panelul 3 - Moderatori: Conf. univ. av. dr. Vasile Nemeș, Dr. Gabriela Fierbințeanu

Lector univ. av. dr. Sergiu Golub, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj Napoca, ”De la forum shopping la turism judiciar intern. Radiografia unui fals concept”.

Conf. univ. av. dr. Vasile Nemeș, Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu, temă în curs de confirmare.

Lector univ. dr. Manole Popa, Facultatea de Drept, Universitatea din București, ”Societățile de grup în procedura insolvenței din perspectiva legislației naționale și europene”.

Claudia Coca Roșianu, consilier juridic Ministerul Justiției, ”Propunerea de Directiva privind restructurarea preventivă, a doua şansă şi eficientizarea procedurilor de restructurare preventivă, remitere de datorie si insolvenţă”.

 

15:45 – 16:00 - Pauză de cafea

16:00– 17:45  Panelul 4  -  Moderator: Lector univ. dr. Manole Popa

Dr. Gabriela Fierbințeanu, Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Centrul intereselor principale - percepția privind locul în care debitorul își administrează interesele”.

Drd. Mirela Iovu, vicepreședinte CEC Bank, .

Conf. univ. av. dr. Luminița Tuleașcă, Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană, Managing Partner Tuleașcă Lawyers,  Examen jurisprudențial al procedurilor de insolvență transfrontalieră cu debitori întreprinzători români.

Av. Stan Tîrnoveanu, avocat partener Zamfirescu, Racoți and Partners, temă în curs de confirmare.

Oferim tuturor participanților posibilitatea de a adresa întrebări în prealabil. Întrebările cele mai interesante vor fi selectate de lectorii prezenţi, care vor oferi răspuns acestora în cadrul conferinţei. Data-limită până la care puteţi trimite întrebările dumneavoastră este  20 aprilie 2017 la adresa de e-mail conferinte@rau.ro

 

 Perioada de înscrieri: 7 martie – 23 aprilie 2017.


Taxa de participare este de 200 de lei** şi include:

-          Mapa evenimentului şi diploma de participare;

-          Pauzele de cafea.

 

Pentru masa de prînz participanții la conferință au la dispoziție, contra-cost, restaurantul cantină al Universității Româno-Americane.

 

REDUCERI:
– Pentru studenţi, masteranzi sau doctoranzi, precum şi pentru stagiarii profesiilor juridice, reducerea este de 25% (taxa devenind 150 de lei/pers).
– Pentru 2 participanţi din cadrul aceleiaşi firme se oferă o reducere de 10% din preţul pachetului ales (taxa devenind 180 de lei/pers).
– Pentru 3 sau mai mulţi participanţi din cadrul aceleiaşi firme se oferă o reducere de 15% din preţul pachetului ales (taxa devenind 170 de lei/pers).

* Reducerile nu se cumulează.
** Toate preţurile conţin TVA.

Înscrierile se fac electronic, prin intermediul site-ului evenimentului: www.insolvency.rau.ro  , prin email prin completarea formularului electronic: click aici și transmiterea lui pe adresa de email: conferinte@rau.ro.

Veți efectua plata taxei de înregistrare și veți expedia dovada achitării taxei prin email la conferinte@rau.ro.

Taxa de participare se plătește în contul bancar: RO75BRDE410SV98563894100 deschis la BRD – GSG, Agenția Universitatea Româno-Americană, beneficiar Universitatea Româno-Americană, București, B-dul Expoziției nr. 1B, CUI: 9081408, cu mențiunea ”TAXA CONFERINTA INSOLVENTA 2017”

Dupa evidențierea plății taxei de inregistrare, veți fi înregistrat și veți primi prin email factura fiscală electronică.

Factura originală o puteți ridica în timpul conferinței de la biroul special amenajat, iar ulterior conferinței de la serviciul financiar, et. 4 – sediul Universității Româno-Americane

IMPORTANT: Înscrierea va fi confirmată doar după primirea dovezii de plată. În cazul netrimiterii dovezii de plată, accesul în sala de conferinţă va fi restricţionat.

Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferinţă, pot solicita returnarea banilor până cel târziu joi, 20 aprilie 2017. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulţumim pentru înţelegere.

Contact

conferinte@rau.ro

Av. Alina Turcu,

Tel. 0723 506 248