Informatii privind examenele din sesiunea noiembrie 2010

Monday, 20 December 2010

 In atentia candidatilor care au participat la examenele din sesiunea noiembrie 2010:


Avand in vedere Regulamentul-Cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si de obtinere a titlului profesional de avocat definitiv, prevazut in Decizia nr.268/2007, modificata si republicata a Consiliului U.N.B.R., privind corectarea lucrarilor la examenele din sesiunea noiembrie 2010,

Luand in considerare gradul ridicat de dificultate al corectarii lucrarilor, astfel cum este prevazut in art.17 din Decizia 268/2007, modificata si republicata a Consiliului UNBR, respectiv :

„Art. 17. - (1) Corectarea lucrărilor se face, numai după soluţionarea tuturor contestaţiilor privitoare la baremul afişat, separat, de către 2 membri ai subcomisiei de corectare a lucrărilor, pentru fiecare dintre materiile de examinare. Corectarea şi notarea lucrărilor se face cu respectarea baremelor de notare stabilite de redactorul subiectelor, ori de Comisia naţională de elaborare a subiectelor, în caz de admitere a contestaţilor privind baremul de corectare.

(2) Lucrările scrise se notează, pentru fiecare dintre materiile de examinare, cu note de la 1 la 10, cu două zecimale. Corectarea şi notarea pe baza baremului se înregistrează în borderouri de notare separate, în care fiecare lucrare va figura cu un număr de identificare, aplicat înainte de începerea operaţiunilor de corectare.

(3) Notarea fiecărei lucrări pe borderou se face de către fiecare corector.

Borderoul va fi semnat de ambii corectori, pe fiecare pagină. Nota finală la fiecare materie o reprezintă media celor două note acordate şi va fi evidenţiată, corespunzător, pe borderou şi consemnată, ca atare, sub semnătura ambilor corectori, pe lucrarea scrisă corectată.

(4) Dacă între notele acordate şi menţionate pe borderou, pentru aceeaşi lucrare, diferenţa este mai mare de un punct, nota finală va fi stabilită de o comisie formată din cei 2 corectori şi un arbitru desemnat dintre ceilalţi corectori de către preşedintele subcomisiei de examen, prin tragere la sorţi, consemnată într-un proces verbal distinct, subscris de preşedintele subcomisiei de examen şi de cei doi corectori.

(5) Nota dată la reevaluare se consemnează într-un borderou de notare distinct, sub semnătura celor 3 membri ai comisiei de reevaluare, şi se trece pe lucrare, sub semnătură, de către cei 3 corectori. Nota 1 (unu) se acordă atunci când punctajul obţinut de candidat, ca medie sau în urma reevaluării, este mai mic sau egal cu această notă.

(6) Pe timpul corectării, colţul lucrării nu se desigilează. Notele acordate se înscriu în borderou sub semnătura celor care le-au acordat şi apoi pe lucrare, în rubrica specială a foii de concurs, sub semnătură, de către corectori. După ce toate lucrările scrise au fost corectate şi notate, iar notele, înscrise pe lucrări, acestea se deschid în prezenţa preşedintelui comisiei de examen, iar notele finale se înregistrează imediat în borderourile de examen.

(7) Mediile aritmetice vor fi calculate cu două zecimale.

(8) Rezultatele examenului la probele scrise se afişează la sediul baroului şi la localul de examen, în cazul în care acestea nu coincid, imediat după terminarea evaluării de către fiecare subcomisie de examen, cu menţionarea datei şi orei afişării. Afişarea se constată prin proces verbal semnat de preşedintele subcomisiei de examen."

Va informam, ca rezultatele examenelor organizate in luna noiembrie 2010  vor fi publicate si afisate pe site-ul Baroului Bucuresti si la sediul acestuia in jurul datei de 01 februarie 2011.