Comisia Europeana realizeaza un studiu in toate statele membre, la care Baroul Bucuresti este invitat sa participe prin intermediul membrilor sai.

      Proiectul la care participa mai multe universitati europene este coordonat de Institutul Max Planck de la Luxembourg si este dedicat relatiei dintre reglementarile nationale in domeniul procedurii civile si executarea hotararilor judecatoresti emise in baza unor reglementari europene. Acest studiu are doua ramuri. Prima parte este dedicata impactului pe care procedura civila nationala o are asupra increderii reciproce in administrarea justitiei si liberei circulatii a hotararilor judecatoresti intre cele 28 de state membre. A doua parte este consacrata influentei pe care o au normele de procedura civila nationala asupra executarii hotararilor ce recunosc drepturi consumatorilor in baza legislatiei europene.
Avocatii din cadrul Baroului Bucuresti, care doresc sa participe la acest studiu pot raspunde la chestionarele disponibile online si/sau participand la un interviu pe aceste teme potrivit propriei experiente profesionale in acest domeniu.

1)      Chestionarul privind impactul procedurii civile nationale asupra increderii reciproce in administrarea justitiei si liberei circulatii a hotararilor judecatoresti este disponibil in urmatoarele limbi:

Engleza: https://www.surveymonkey.com/r/MT_ENG

Franceza: https://www.surveymonkey.com/r/MT_FRA

Germana: https://www.surveymonkey.com/r/MT_DE

Italiana: https://www.surveymonkey.com/r/MT_ITA

Poloneza: https://www.surveymonkey.com/r/MT_PL

Spaniola: https://www.surveymonkey.com/r/MT_ES

2)      Chestionarul privind impactul procedurii civile nationale asupra executarii hotararilor judecatoresti ce recunosc drepturi consumatorilor in baza legislatiei europene este disponibil in urmatoarele limbi:

Engleza: https://www.surveymonkey.com/r/CP_ENG

Franceza: https://www.surveymonkey.com/r/CP_FRA

Germana: https://www.surveymonkey.com/r/CP_DE

Italiana: https://www.surveymonkey.com/r/CP_ITA

Poloneza: https://www.surveymonkey.com/r/CP_PL

Spaniola: https://www.surveymonkey.com/r/CP_ES

Mai multe detalii despre acest studiu pot fi gasite la urmatoarea adresa:

http://www.mpi.lu/european-commission-study-on-the-impact-of-national-civil-procedure/