Baroul Bucuresti

Compartimentul Administrativ

Referat

     Subsemnatul Grigoras Savin va informez despre situatia lucrarilor de investitii derulate in cadrul Baroului Bucuresti.

     Au fost realizate sau sunt in curs de realizare urmatoarele obiective de investitii pentru exploatarea in siguranta a imobilului din str Dr Raureanu nr 3, sector 5, sediul Baroului Bucuresti:

 

-          Inlocuire  si mdernizare ascensoare.

     In cursul anului 2013 a fost inlocuit liftul A si a fost modernizat liftul B.

     Liftul A a fost inlocuit cu un echipament SCHINDLER model 6300 cu o capacitate de transport  de 6 persoane (475 kg) la o viteza de deplasare de 1m/sec. Vechiul lift avea o capacitate de transport de 3 persoane si nu mai prezenta siguranta in exploatare. Costul acestui echipament a fost de 20750  euro (fara TVA). In acest pret a fost inclusa si demontarea vechiului echipament. Lucarea a fost executata de SC SCHINDLER ROMANIA SRL. Liftul a intrat in functiune in ianuarie 2014.

     Liftul B a fost modernizat prin schimbarea sistemului de tractiiune si deplasare (motor, troliu, cabluri). Costul lucrarii a fost de 4083 euro (fara TVA). Lucrarea a fost realizata de SC ROMVERSIS TOP SRL. Liftul B a intrat in exploatare in octombrie 2013. Ambele lifturi au primit autorizatie ISCIR.

 

-          Inlocuire invelitoare tabla pe acoperisul imobilului din str Dr Raureanu nr 3

     A fost schimbata invelitoarea din tabla zincata de pe acoperisul imobilului din str Dr Raureanu nr 3 cu o invelitoare noua tot din tabla zincata. Au fost schimbate  jgheaburile, burlanele, au  fost montate sisteme de prevenire a alunecarilor de zapada (parazapezi) si a fost montat un sistem de degivrare pentru a preveni blocarea burlanelor si jgheaburilor cu gheata. Ofertele finaciare primite pentru aceasta lucare au fost:

- SC ALLDACHSERVICE SANDRU SRL – 40 121,14 euro

- SC NEROM CONS SRL – 27 838,27 Euro

- SC EMCO TRUST SRL – 21 548,32 Euro

     A fost selectata pentru executie firma SC EMCO TRUST SRL. Lucrarea a fost execuatata in cursul anului 2013.

 

-          Consolidarea sediului Baroaului Bucuresti din str Dr Raureanu nr 3.

     Imobilul din str Dr Raureanu nr 3 a fost expertizat de prof. univ. dr. ing Mihail Ifrim, de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti,  din expertiza si calcule rezultand incadrarea in gradul 3 de rezistenta si necesitatea consolidarii subsolurilor 1 si 2. Solutia propusa a fost realizarea unui radier general la nivelul subsolului 2 si camasuirea tuturor stalpilor si peretilor perimetrali. De asemenea au fost introduse diafragme care sa rigidizeze stalpii. Pentru aceasta lucrare a fost obtinuta autorizatie de construire de la Primaria Municipiului Bucuresti. Lucrarile au inceput in data de 19 mai 2014 si sunt in curs de derulare. Termenul de finalizare este 31 martie 2015. Pentru realizarea lucrarilor au fost primite oferte de la urmatoarele firme:

- SC ADRIAN CONSTRUCT SRL 1 223 173, 37 Ron

- SC AXA INTL CONSTRUCT SRL  - 911 282, 56 Ron

- SC EMCO TRUST SRL  - 890 282, 56 ron

    A fost selectata pentru executie firma SC EMCO TRUST SRL.

 

 

 

Grigoras Savin

Sef compartiment admnistrativ