Informatii de ultima ora primite de la U.I.A.

 

Central U.I.A. ne anunta ca inscrierile la seminarul de la Targu-Mures pot fi facute chiar  in Targu-Mures, prin prezentarea formularului de inscriere completat corespunzator si achitarea pe loc a taxei de inscriere  de 100 euro (pentru platitorii de TVA in Romania – vor comunica nr. de TVA) sau de 124 euro (pentru neplatitorii de TVA in Romania).

 

 

Uniunea Internationala a Avocatilor/U.I.A., in parteneriat cu Universitatea Petru Maior din Targu-Mures si cu sprijinul Comitetului National UIA din Romania organizeaza la Targu-Mures, in perioada 5-6 octombrie a.c., Seminarul international "Malpraxisul medical si raspunderea profesionala"/  Faute médicale et responsabilité".

Potrivit prezentarii facuta de organizatori in brosura seminarului (vezi atasamentul) :

"Malpraxisul medical este un subiect interdisciplinar care priveste nu numai interesele avocatilor, medicilor si companiilor de asigurari, ci si pe cele ale reprezentantilor diverselor organizatii neguvernamentale, ale asociatiilor si fundatiilor care reprezintă interesele principalilor beneficiari ai actului medical.

Această temă de foarte mare actualitate  reafirmă necesitatea unei reglementari juridice riguroase  privind răspunderea strictă în domeniul descoperirilor si inovatiilor tehnologiei avansate folosita în procedurile medicale, precum şi recuperarea daunelor suferite de victime in mod  direct sau colateral, ca urmare a unei anumite practici medicale.

Organizarea de către UIA a trei seminarii  cu teme privind aspecte legate de malpraxisul medical, în interval de un an şi jumătate, exprima dorinta acesteia de a propune o amplă dezbatere in acest domeniu. Inceputa  în aprilie 2011, la Casablanca, această dezbatere a fost reluata în luna aprilie 2012, în Tunis,  pentru a fi continuată pe 5 şi 6 octombrie a.c., la Târgu-Mureş, în România."

Seminarul se va desfasura pe durata a o zi si jumatate si reuneste 14 speakeri din Romania,

Italia, Spania, Ungaria, Franta, Grecia si Bahrein (avocati, profesori universitari, medici - specialisti in stiinte medicale, si  reprezentanti ai societatilor de asigurari).

O prezentare detaliata a Seminarului de la Targu-Mures, a programului stiintific si social este realizata de colegul nostru av.dr. Dragos CHILEA, membru al Comitetului National UIA din Romania, in articolul publicat in revista UIA Juriste international nr. 2/2012 (vezi atasamentul).

Potrivit programului, seminarul va fi onorat de prezenta domnului Driss CHATER, Presedintele UIA in exercitiu.

Dupa cum puteti observa din formularul de inscriere (vezi atasamentul), avocatii români beneficiaza de o taxa preferentiala de inscriere de numai 100 de euro,  in comparatie cu 350/400 de euro - taxa pentru avocatii straini, membrii UIA.  

Seminarul  va beneficia de traducere simultana in limbile franceza si engleza.

Pentru alte informatii privind Seminarul de la Targu-Mures, puteti accesa site-ul UIA www.uianet.org sau  http://seminaires.uianet.org/index.php?id=11278

Pentru informatii suplimentare, puteti contacta Presedintele Comitetului National UIA din Romania, doamna av.dr. Elena Bustea,  prin e-mail office@busteasiasociatii.ro (Ref. Seminar Tg-Mures) sau la tel. 0722 211 115.