UPDATE CAMPANIA „Avocații salvează vieți“

 

Avocații care doresc să doneze sânge sunt rugați să meargă la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină București, Str. Constantin Caracas nr. 2 (în spatele Maternității Filantropia).

Programul de recoltare recomandat este de luni până joi, între orele 10.30 – 13.30.

Datele de contact pot fi accesate in link-ul de mai jos:

http://www.ctsbucuresti.ro/contact.html

 

 

 

            În cadrul Campaniei „Avocații salvează vieți“, Baroul București anunță că operațiunile de recoltare sânge sunt programate a se desfășura joi, 25 mai, începând cu ora 9.00, prin serviciile specializate ale Centrului de Transfuzie Sanguină București, în cadrul unui spațiu pus la dispoziție în Policlinica Avocaților de la sediul din str. Dr. Raureanu nr. 3, prin grija Filialei București-Ilfov a Casei de Asigurări a Avocaților.

     Pentru donarea de sânge, avocații sunt rugați să verifice în prealabil dacă întrunesc toate condițiile necesare donării, urmând a completa un chestionar înainte de recoltare. Toate informațiile despre donatori (nume, prenume, adresa, loc de muncă , telefon, adresa email , informații medicale) sunt confidențiale.

     Avocații care întrunesc condițiile necesare și doresc să doneze sânge sunt invitați să își exprime intenția de a participa prin email la adresa secretariat@baroul-bucurești.ro, cu indicarea numelui și a datelor de contact. Avocații donatori vor avea asupra lor un act de identitate.

     Conform celor agreate cu Crucea Roșie, tichetele valorice care se acordă in baza art. 11 din Hotărârea nr. 1364/2006 pentru aprobarea drepturilor și obligațiilor donatorilor de sânge, urmează a fi preluate prin proces-verbal de la avocații donatori și donate către Crucea Roșie, în baza unui contract de sponsorizare, cu acceptul donatorului.

     Donatorii beneficiază de rezultatele analizelor de laborator: grup sanguin ABO si Rh, HLG (hemoleucograma) glicemie, Atg HBs, Ag/Ac HCV, Ag-Ac HIV1+2, Ac HTLV I+II, Ac –anti Treponema pallidum (bacteria care produce sifilis), ALT (transaminaza-enzima hepatică).

Mai multe informații pot fi accesate din următoarele surse:

http://www.crucearosie.ro/

http://www.ctsbucuresti.ro/